Новини

21 Вересня, 2017 р., 09:56
     Осіннє рівнодення для наших предків було якраз тією незвичайною подією, власне, як і все у природі, яку спостерігали щороку. І щороку за дохристиянським календарем 21 вересня влаштовували Велике свято, під час якого вшановували Світовида. Світовид був тим Богом, який, так би мовити, безпосередньо відповідав за кількість світлих годин, що виділяється для врожаю. А тому Світовиду влаштовували всенічне моління, приносили жертви, ворожили за священним напоєм про майбутню зиму і проводили обряд заклинання наступного врожайного року. Святкування продовжувалися кілька днів. У народі свято Другої, або Малої Пречистої, тобто, 21 вересня відзначали як свято врожаю. І починали збирати цибулю. Існувало повір'я, якщо спечеш хоча б одну цибулину до того, як усю зберуть з городу, то вся цибуля почорніє. Це свято було і символічним Днем породіль. З цього приводу жінки, які не мали дітей, справляли обіди і запрошували на них бідних, — “щоб молилися Богородиці за їхні діти”, також замовляли службу у церкві. Як і вдень весняного рівнодення, цього дня обновляли в хатах вогонь – старий гасили, а новий запалювали. У цей час в Україні завжди йшли дощі, а тому й казали: “Друга Пречиста дощем поливає”. За матеріалами сайту "Рідна країна"
20 Вересня, 2017 р., 11:50
     Дорогі земляки ! День села – особливе свято, яке об’єднує всіх хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Тож нехай це свято принесе вам та вашим родинам щастя, добробут та злагоду. Міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, радості і миру вам та вашим близьким. Нехай живе ваше рідне село Семки, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку.  Нехай щастя, любов та достаток живуть у кожній його вулиці, у кожному домі, у кожній родині. Хай доля ласкавою буде у вас,дарує щасливі літа, здоров’я міцного, чистого неба і просто людського тепла.Щоб Семки зростали і квітли  завжди, щоб дзвеніла тут пісня крилата, гули новосілля, весілля, родини і радості й щастя було у вас багато. Щоб кожному з вас усміхалася доля, Господь дарував наснагу і сили, щоб ви проживали  у дружньому колі і  працею славили ваші родини. З повагою сільський голова  Станіслава Ядвіжина.
20 Вересня, 2017 р., 11:06
            З метою збереження наступності та продовження практики проведення традиційних державних і народних свят, які супроводжуються культурно - мистецькими заходами, спортивно – масовими змаганнями, іграми, народними розвагами, розпорядженням сільського голови від 19.09.2017 р. № 39 передбачено проведення 21 вересня 2017 року о 14.00 год. святкових заходів до Дня села Семки Жданівської об"єднаної територіальної громади. Місцем проведення святкових заходів визначено площу сільського стадіону с. Семки. Розпорядженням затверджено склад оргкомітету та заходи з підготовки і проведення свята. Головою оргкомітету визначено Ратушного Сергія Івановича, старосту села.
19 Вересня, 2017 р., 12:58
Сьогодні за участю заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів сільської ради Гамак Л.Г. проведено робочу нараду із фахівцями міськрайонного центру зайнятості, які в черговий раз відвідали територіальну громаду на чолі із директором МРЦЗ Каленіченком С.В.  
15 Вересня, 2017 р., 16:33
 15  вересня у світі відзначають Міжнародний день демократії. Його проголосила Генеральна асамблея ООН 13 грудня 2007 року.
15 Вересня, 2017 р., 15:56
 Одночасно із стартом реформи децентралізації в Україні відбувається активний перерозподіл повноважень у сфері освіти між районними відділами освіти та об’єднаними громадами: до створених ОТГ переходять функції управління закладами дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.
15 Вересня, 2017 р., 15:41
   15 вересня 2017 року відбулася 11 сесія Жданівської сільської ради 1 скликання. Депутатським корпусом було розглянуто ряд невідкладних питань, які стосувалися життєдіяльності громади та стабільної роботи самоврядного органу, зокрема, в сфері бюджетування  та  майнових відносин.
14 Вересня, 2017 р., 12:08
  14 вересня 2017 року заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Любов Гамак, як координатор написання Стратегічного плану розвитку Жданівської об"єднаної територіальної громади, за дорученням сільського голови, взяла участь у тренінгу «Стратегічний аналіз середовища новостворених громад».
14 Вересня, 2017 р., 11:39
Старі люди вважають, що справжня осінь починається від 14 вересня, на свято Симеона Стовпника і матері його Марфи або, як кажуть у народі, — на Семена Літопродавця, який проводжає літо.
14 Вересня, 2017 р., 11:20
 Відповідно до розпорядження сільського голови №36 від 06.09.2017 р.чергове засідання виконавчого комітету сільської ради відбудеться 21 вересня 2017 року о 10.00 год.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь