Новини

31 Липня, 2022 р., 10:14
Сказ – гостра особливо небезпечна вірусна інфекційна хвороба, що, без проведення щеплення, призводить до смерті. Джерелом інфекції є теплокровні тварини, які заражаються від інших тварин. Вірус сказу вражає тварину – вона втрачає природні інстинкти, стає агресивною й нападає на тварин і людей. Інфікування вірусом відбувається під час контакту з хворою твариною при ослизненні шкіри людини або укусах. Через пошкоджену шкіру вірус потрапляє в кров людини, потім – у нервові сплетіння, накопичується та вражає центральну нервову систему. Розвиток інфекційного процесу відбувається в залежності від місця укусу. Інкубаційний період може тривати від 1 тижня до 1 року (у середньому  30-90днів). В природі джерелом інфекції є м’ясоїдні тварини – лисиці, вовки, хижі птахи, кажани. Домашні тварини заражаються від диких і можуть нападати на людей. На сьогодні сказ перемістився з природних осередків (лісів і степу) в міста, де мешкають бродячі коти й собаки...
28 Липня, 2022 р., 16:46
   28 липня,  у День  державності України у Війтівецькій територіальній громаді відбувся урочистий захід, організаторами  якого були працівники місцевого Центру культури та дозвілля на чолі із Світланою Паращенко. Над площею гордо замайорів прапор України. До учасників із вітальним словом звернулася сільський голова Станіслава Ядвіжина. Станіслава Зігмундівна наголосила на символічності відзначення цього свята саме у день Хрещення Русі – України та необхідності усвідомлення кожним українцем того, що наша держава має тисячолітню славну історію, яку народ України не дасть сплюндрувати російським агресорам. Саме за це борються і нажаль кладуть свої голови українці, наші земляки. Світлу пам'ять мешканців громади, які полягли у боротьбі за свободу України із рашистами було вшановано хвилиною мовчання. А на закінчення над зібранням залунала життєствердна пісня про Україну у виконанні Юрія Кісіля. Слава Україні! Героям Слава!
28 Липня, 2022 р., 16:08
    Напередодні Всеукраїнського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається щорічно 30 липня, працівниками служби у справах дітей Війтівецької сільської ради, КЗ «Центр надання соціальних послуг» спільно з завідувачем сектору Хмільницького бюро правової допомоги Анною Мариніч для мешканців Війтівецької громади проведено інформаційний захід - консультування з розповсюдженням інформаційних матеріалів з порадами, як не стати жертвою торгівлі людьми. Тож, щоб не стати жертвою торгівлі людьми під час війни необхідно занти, що найбільш вразливими категоріями до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми є жінки, жінки з дітьми, люди з інвалідністю, люди, які потребують постійного стороннього догляду...
28 Липня, 2022 р., 12:42
У День Української Державності  бібліотеки  Війтівецької територіальної громади  отримали чудовий подарунок. На більш як 200 книг поповнились їхні фонди  україномовною літературою історичної та сучасної тематики, серед яких зокрема цікава серія «Знамениті українці», книги для дітей «Шукай, мандруй, фотографуй», видання, які відображають наше сьогодення в боротьбі проти російської агресії та серія книг «Справжня історія», де відображено  сторінки минулого нашої держави.  Допомогу у поповненні фондів бібліотек громади в черговий раз надав наш давній  друг, благодійник, меценат, волонтер, підприємець із Хмільника Юрій Шевченко. Поціновувачі української книги, читачі  місцевих бібліотек щиро вдячні пану Юрію за безкорисну допомогу та  бажають йому миру і усяких гараздів. Варто зауважити, що деякі видання мають також англомовну версію.
28 Липня, 2022 р., 12:09
 28 липня, під головуванням сільського голови Станіслави Ядвіжиної відбулося чергове засідання виконавчого комітету Війтівецької сільської ради. На засіданні було розглянуто питання внесення змін та доповнень до окремих галузевих програм та місцевого бюджету, а також заслухано інформацію відділу освіти та соціально - гуманітарної роботи про підготовку наявних будівель, споруд, приміщень закладів освіти для укриття в них працівників, учнів, дітей. З усіх питань порядку денного прийнятто відповідні рішення.
28 Липня, 2022 р., 09:38
Україна вперше відзначає День української державності. Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України, передає Укрінформ. Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.  За його словами, точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначатиметься у день розквіту української державності – у день хрещення Київської Русі, сказав Президент. Своєю чергою Верховна Рада 31 травня 2022 року ухвалила закон, який встановлює День державності України 28 липня святковим днем. 
27 Липня, 2022 р., 09:55
   Виконавчий комітет сільської ради повідомляє, що за інформацією СО "Хмільницькі ЕМ" у четвер, 28.07.2022 р.  у зв"язку із виконанням ремонтних робіт, з 08.00 до 17.00 години буде відключено електроенергію у селі Дібрівка  по вулиці Хмільницька.  Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
26 Липня, 2022 р., 16:45
 16 липня 2022 року вступили в дію нові норми Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», що передбачають збільшення присутності української мови в публічному просторі. Зокрема, нові норми передбачають, що:..
25 Липня, 2022 р., 12:36
    Станом на 25 липня 2022 року в Хмільницькому районі у визначених точках контролю якості водопостачання населення   дослідження свідчать, що за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками суттєвих відхилень від норми не зафіксовано (за останній тиждень досліджено 123 проб води). У воді відкритих водойм - холерний вібріон не виявлено. Стабільним та безпечним залишається радіаційний фон. Його показники по району відповідають фоновим рівням для нашої місцевості, перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано. Показники моніторингу та оцінки якості атмосферного повітря в межах району свідчать про відсутність загрози для здоров’я та життя мешканців. Епідемічна ситуація стосовно захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі відповідає фоновим рівням. Знижується захворюваність на ГРВІ та грип, а також на COVID-19. За останній тиждень  зареєстровано 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. У разі відхилення будь-якого показника від норми – населення буде проінформовано негайно!
22 Липня, 2022 р., 19:02
  З 16 липня всі інтернет-ресурси повинні мати базову стартову сторінку українською мовою і повідомляти громадянам України суспільно-важливу інформацію державною мовою. Частина друга та шоста статті 27 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” регламентує використання державної мови в інтернеті та мови інтерфейсів комп’ютерних програм, встановлених на товарах. Окрім того, впровадження стосуються інтернет-представництв, у тому числі вебсайтів, сторінок у соцмережах, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій державної і комунальної форми власності, ЗМІ, зареєстрованих в Україні, а також суб’єктів господарювання, що реалізують товари і послуги в Україні...

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь