Новини

17 Жовтня, 2017 р., 14:15
  Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації оголошено з 1 квітня 2017 року конкурс програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів Вінницького обласного бюджету протягом 2018 року. Прийом конкурсних пропозицій триватиме до 27 жовтня 2017 року включно за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 14, кім. 414). Контактний телефон та електронна скринька: (0432) 56-19-57, depinformcom@vin.gov.ua (у темі листування вказати: «Конкурс проектів ІГС 2018»). Детальніше про Конкурс можна дізнатися на офіційному веб-сайті облдержадміністрації у рубриці «Громадянське суспільство», підрубриці «Фінансова підтримка ІГС». vin.gov.ua
17 Жовтня, 2017 р., 13:51
      Шкільне життя у жовтні насичене подіями, серед них і Спартакіада школярів Жданівськоі ОТГ. Днями в спортивному залі ЗШ І-ІІІ ст. с. Жданівськи відбулися змагання з міні-футболу серед юнаків та дівчат, переможцем яких стала команда Жданівської школи, срібні призери учні Качанівської школи, а третє місце за командою ЗШ І-ІІ ст. с.Семки. До Дня Захисника Вітчизни була проведена товариська зустріч з командою дівчат загальноосвітньої школи №4 м.Хмільника.
17 Жовтня, 2017 р., 12:52
 З 17 вересня по 17 жовтня 2017року в Жданівській об'єднаній територіальній громаді було проведено місячник цивільного захисту громади. Головна мета заходу - роз'яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводженню в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту та її структурних підрозділів.
17 Жовтня, 2017 р., 12:28
 14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва. Про козаків написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків.   
17 Жовтня, 2017 р., 10:22
     Образ Козака-Мамая так само популярний в Україні, як образ Будди на Сході. Козак-Мамай — це козацький провидець, наш народний святий. Його зображення було неодмінним атрибутом української хати.
17 Жовтня, 2017 р., 10:10
Контрактна армія: вакансії у Збройних Силах України. Інформація про наявність вакансій за військові частини Збройних Сил України знаходяться у обласних та районних військових комісаріатах України. Перелік вакантних посад, щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин Збройних Сил України.  
13 Жовтня, 2017 р., 11:59
       Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів об'єднатися навколо рішення про ухвалення медичної реформи і змінити систему фінансування галузі та визначення якості медичної послуги. "Я повністю підтримую необхідність розгляду медичної реформи. Хотів би, аби наші громадяни, звертаючись до лікаря, отримували якісну послугу, - сказав Володимир Гройсман. - Погіршення стану галузі (через реформу) не буде. Навпаки - у нас відкриваються можливості  системно перебудувати охорону здоров'я. Хотів би, щоби вистачило голосів для прийняття цієї реформи". 
13 Жовтня, 2017 р., 11:42
    Зародження і формування української народності відбулося в XII-XV ст. на основі південно-західної частини східнослов’янського населення, яке входило раніше до складу Київської Русі (IX-XII ст.). На основі давньоруської народності сформувалися три східнослов’янські народи - український, російський і білоруський. Починаючи з XIII століття українці зазнали угорського, литовського, польського та молдавського завоювань. З кінця XV століття почалися набіги з татарських ханів, що затвердилися в Північному Причорномор’ї, які супроводжувалися масовим полоном і викраденням українців. У XVI-XVII ст. в ході боротьби з іноземними завойовниками українська народність істотно консолідувалася. Найважливішу роль зіграло при цьому виникнення особливих військових формувань - козацтва (XV століття)
13 Жовтня, 2017 р., 11:34
          От і прийшла Третя Пречиста, або ж Покрова, що не лише землю снігом вкриває, але й «піднімає бабу на ноги», щоб погуляти на весіллях. У народі з 14 жовтня починали справляти весілля, що тривали до початку пилипівського посту – 27 листопада.Оскільки це була наймасовіша пора шлюбування, залишилося прислів'я: «Прийшла Пречиста – принесла старостів нечиста, а як прийде Покрова – зареве дівка, як корова».Неодружені ж дівчата цього дня йшли до церкви і просили аби «Свята Покрівонька покрила голівоньку чи хусткою, чи ганчіркою аби не була дівкою». Та святій Покрові молилися не лише дівчата. Пресвята Богородиця була покровителькою запорозького козацтва та й всієї України.
13 Жовтня, 2017 р., 10:05
          Дорогі земляки ! Щиросердно вітаю Вас з Днем захисника України! Святом 14 жовтня держава вшановує мужність та відданість тих, хто відстояв її землю у роки боротьби з фашизмом, захистив від рабства і ганьби та сьогодні  боронить  її волю, честь і незалежність. Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви, вірність військовій присязі, доблесть українських оборонців — запорука миру, спокою і щасливого майбуття на рідній землі, гідна шана нашим славним козацьким пращурам! Від усього серця бажаю вам, шановні наші захисники, здоров’я і довголіття, бадьорості духу та родинної злагоди, добра і достатку!  З повагою сільський голова Станіслава Ядвіжина

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь