Новини

30 Березня, 2023 р., 11:08
   Внутрішньо переміщені особи, які внаслідок воєнного конфлікту проживають у Війтівецькій сільській територіальній громаді можуть отримати грошову допомогу від Чеської гуманітарної організації «Людина в біді». Після реєстрації на грошову допомогу НАЙУРАЗЛИВІШІ особи, які не отримували грошову допомогу протягом 3 (трьох) останніх місяців від ІНШИХ ГУМАНІТАРНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ,  будуть відібрані для отримання суми для покриття базових потреб в розмірі 2220 гривень на місяць на кожного члена родини впродовж 3 (трьох) місяців одним грошовим переказом через Ощадбанк. Один член сім'ї реєструє всіх інших членів родини. Допомога обмежена, тому після реєстрації грошова допомога надаватиметься найуразливішим ВПО. Реєстрація не гарантує отримання допомоги. Пріоритет надаватиметься ВПО, які відповідають певним критеріям уразливості, таким як сім’ї з літніми людьми, люди з інвалідністю, тощо. Для того, щоб зареєструватися на грошову програму, необхідно звернутися 07.04.2023 р. за адресою с. Качанівка, вул. Миру, 14 (приміщення ЦНАП), з 10:00 до 15:00 год. (в разі потреби, термін реєстрації може бути подовжено). Під час реєстрації потрібно буде надати інформацію з оригіналів документів, зокрема:..
29 Березня, 2023 р., 16:23
Сьогодні у Терешпільському старостинському окрузі відбулася зустріч сільського голови Станіслави Ядвіжиної з мешканцями населених пунктів старостинського округу за участі старости Ярослава Стадніка, начальника відділу освіти та соціально-гуманітарної роботи Андрія Бялківського та поліцейського офіцера громади Олега Березюка. Сільським головою було підведено підсумки роботи органу місцевого самоврядування за 2022 рік та обговорено плани на майбутнє. Зустріч пройшла у формі конструктивного діалогу, вислухавши запитання  мешканців сільський голова надала їм вичерпні відповіді.
29 Березня, 2023 р., 14:03
Службою у справах дітей Війтівецької  сільської ради  завершено прийняття електронно- облікових карток у Єдиній інформаційно – аналітичній  системі «Діти» дітей наступних категорій: дітей- сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Нагадуємо, ЄІАС “Діти” призначена для накопичення, зберігання, обліку, пошуку та використання даних про дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, дітей, які можуть бути усиновлені, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, які тимчасово переміщені (евакуйовані) на території України, де не ведуться воєнні (бойові) дії, або за межі України, кандидатів в усиновлювачі, потенційних опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, та усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів та заклади у Єдиному банку даних.
29 Березня, 2023 р., 10:28
З впровадженням електронного рецепта на всі рецептурні препарати питань виникає все більше, що цілком природньо, адже тепер ця норма пошириться на велику групу ліків, які вживають українці. Отже, у МОЗ відповіли на найпоширеніші з них...
28 Березня, 2023 р., 16:56
              З метою належної підготовки населених пунктів Війтівецької сільської територіальної громади до весняно – літнього сезону , поліпшення стану довкілля у селах, покращення естетичного та санітарного стану прибудинкових територій і об’єктів масового  перебування та відпочинку населення, проведення робіт із озеленення і благоустрою, виконкомом сільської ради прийнято рішення провести в квітні – травні  2023 року місячник з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів громади. Із заходами, які заплановано до виконання можна ознайомитись тут . Прохання до мешканців громади взяти активну участь у благоустрої населених пунктів. Спільними зусиллями доведемо свою здатність підтримувати порядок та чистоту у власному домі.
28 Березня, 2023 р., 16:48
     У відповідності до рішення обласної комісії з техногенно - екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій, враховуючи очікуване зростання середньодобової температури зовнішнього повітря та стабілізації роботи  енергетичної системи країни, з метою упорядкування роботи Пунктів Незламності на території громади у весняно – літній період 2023 року, розпорядженням сільського голови внесено зміни в роботу Пунктів Незламності громади, а саме: з 28 березня 2023 року залишено діючими в робочі години стаціонарні Пункти Незламності, які створенні у приміщеннях Війтівецької сільської ради (с. Війтівці, вул.. Зої Космодемянської. 8) та Качанівського старостату (с. Качанівка, вул.. Миру, 14), з можливістю отримувати послуги щодо доступу до мережі Інтернет та підзарядки мобільних пристроїв. У разі виникнення відповідних надзвичайних ситуацій або за додатковим розпорядженням начальника обласної військової адміністрації  вказані у цьому  розпорядження Пункти Незламності будуть розгорнуті протягом 2- х годин.
28 Березня, 2023 р., 16:39
                Враховуючи норми Кодексу газорозподільних систем, Закону України «Про житлово-комунальні послуги», а також наближення сталого середньодобового підвищення температури навколишнього середовища, виконавчим комітетом Війтівецької сільської ради прийнято рішення завершити  опалювальний сезон у Війтівецькій  сільській територіальній громаді: для КЗ «Заклад  дошкільної освіти с.Війтівці" та громадян з індивідуальними  системами опалення -   з 15.04.2023 р.; для всіх інших категорій споживачів – з 01.04.2023 року. Прохання до мешканців громади врахувати вказану інформацію.
28 Березня, 2023 р., 15:22
За інформацією Вінницького обласного центру з гідрометеорології, 29 березня у місті та в області очікуються сильні пориви вітру 15-20 м/с.  Заступник Начальника ОВА Олександр Піщик звертається до водіїв з проханням бути обережними та неухильно дотримуватись правил дорожнього руху.  У разі виникнення надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення у межах області, телефонуйте черговому ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області":  +38 (098) 056-07-00, +380 (432) 56-07-07, +380 (0432) 56-00-93 (цілодобово).
28 Березня, 2023 р., 15:18
Епідемічна ситуація, по захворюваності на COVID-19, як по Вінницькій області так і по Хмільницькому району нестабільна, з кожним днем кількість хворих зростає. За останній тиждень по Хмільницькому району зареєстровано 50 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, проти 37 за попередній, із числа захворівших 14 дітей та 1 летальний випадок, за понеділок цього тижня (27.03.2023р) - 28 випадків. В січні 2023р. в Україні лабораторно підтверджено мутацію варіанта Omicron XBB.1.5. коронавірусу SARS-CoV-2, який являється більш контагіозним. Це ще один різновид домінуючого зараз у всьому світі коронавірусного варіанта "Омікрон", який, у свою чергу, наприкінці 2021 року, витіснивранні мутації вірусу - "Альфу", "Бету" та "Дельту". Вважається, що симптоми XBB.1.5 аналогічні до симптомів попередніх версій "Омікрона", симптоми більшості людей нагадують застуду. Щоб захистити себе від COVID-19 необхідно дотримуватись простих правил: часте миття та обробка рук спиртовмісним антисептиком; носіння масок у місцях масового перебування людей та громадському транспорті, дотримання соціальної дистанції...
28 Березня, 2023 р., 14:15
Рецепт, що виписує лікар, чітко регламентує схему приймання ліків. Він враховує індивідуальні особливості організму пацієнта. Чого ж робити категорично не можна: Не можна самовільно зменшувати або змінювати дозування препаратів, що призначив вам лікар, навіть якщо самопочуття покращилося. Особливо небезпечно це робити у разі приймання антибіотиків. Це загрожує антибіотикорезистентністю: бактерії пристосовуються, і наступного разу цей антибіотик вам не допоможе. Категорично не можна вживати алкоголь одночасно з прийманням ліків. Практика показує, що за такого поєднання виникають найбільші ускладнення. Не вживайте ліки, в яких вийшов термін придатності. Найменше «зло» від цього – неефективне лікування, у гіршому ж випадку ви причините непоправну шкоду власному здоров’ю. Не вживайте одночасно декілька лікувальних препаратів, якщо їх необхідно приймати окремо. Навіть нешкідливі для організму ліки у разі одночасного приймання дадуть велике навантаження на шлунок і печінку. І найголовніше – не можна вживати рецептурні препарати без рецепта лікаря! Лише медичний спеціаліст може підібрати коректну активну речовину, тривалість лікування, частоту та режим приймання, дозування, яке є ефективним та водночас безпечним, визначати, чи сумісні між собою препарати, які ви вживаєте, та запобігати можливим негативним наслідкам.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь