Новини

10 Березня, 2022 р., 08:48
 Відтак, мінімальне покарання, передбачене за мародерство (ст. 432 Кримінального кодексу України) - збільшене з трьох років до п'яти років позбавлення волі. Крім того, санкції низки статей Кримінального кодексу доповнено кваліфікуючою ознакою - вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану. Зокрема, ці зміни торкнулися:..
09 Березня, 2022 р., 11:57
7 березня 2022 року НАЗК надало роз"яснення №4 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента, проведення перевірок). У документі зокрема зазначено, що фізичні особи подають документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи (Закон України від 03.03.2022 № 2115-ІХ). Початок перебігу строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок (ст. 253 ЦК України)...
09 Березня, 2022 р., 09:51
 Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу, зазначає сайт Ділова мова. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість — 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка...
08 Березня, 2022 р., 09:33
  В Україні створили Telegram-канал, який оперативно надає інформацію про дорослих, які загубилися, та дітей, яких знайшли або які загубилися. Посилання тут: https://t.me/poshuk_znyklyh У запиті необхідно вказати:..
08 Березня, 2022 р., 09:16
   Оператори Vodafone, Київстар, lifecell спільно з Мінцифрою, Держспецзвязку та НКРЗІ запускають тестування національного роумінгу в Україні. Тепер у випадку, коли мережа вашого оператора недоступна, можна перемикатися на мережу інших операторів. Як під'єднатися до мережі іншого оператора Відключити автовибір мережі на Android: Налаштування — Мобільна мережа (чи Підключення) — Оператор на iOS: Параметри — Стільникові дані — Вибір мережі Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL Якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS. Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану вашого оператора. Важливо: раз на день намагайтеся повернутися до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі. Підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів. Отже, це може впливати на якість роботи деяких послуг. Нацроумінг буде підключений у зоні бойових дій (Харківська, Херсонська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Донецька, Луганська, Кіровоградська, Миколаївська області), далі у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України. Робимо все, щоб українці мали зв’язок із рідними. Разом переможемо.
08 Березня, 2022 р., 09:15
    Наводимо перелік номерів телефонів українських операторів, з яких телефонують українцям та поширюють дезінформацію. Будьте обачні, ким би не представились російські та проросійські диверсанти, довіряти їм не можна! Зупинимо #інфотерор #stoprussia
07 Березня, 2022 р., 13:41
  Застосунок «Повітряна тривога», що надсилає критичні сповіщення про початок і закінчення повітряної тривоги в окремих областях України, вже завантажили понад 2 млн користувачів. Вже на другий день застосунок став першим у сегменті новин українського AppStore. Випустила застосунок компанія Ajax Systems за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та за підтримки Мінцифри. Відсьогодні, крім iOS та Android, застосунок доступний до завантаження на Huawei. Посилання на завантаження також доступне на стартовій сторінці Google в Україні, безпосередньо під вікном пошуку. Список усіх можливостей застосунку версії 2.0. Додано всі області України. Додано вибір окремих міст та територіальних громад. Доступні всі 1470 громад України. Додана перевірка статусу повітряної тривоги у вибраній області безпосередньо в застосунку. Збільшено тривалість сигналу про тривогу до 30 секунд. Змінено звук про відбій тривоги на більш спокійний. Додано відповіді на Поширені питання (FAQ). Внесено виправлення, що забезпечують більш стабільну роботу застосунку. Оновлено дизайн застосунку. Користувачам, які раніше вже встановили застосунок, необхідно оновити його врручну до версії 2.0 або встановити заново. Обов’язково активуйте автооновлення програм на смартфоні.
07 Березня, 2022 р., 12:07
 Попередження про новий вид фейкових повідомлень. «У всіх в кого закінчилися кошти на мобільному телефоні і немає змоги поповнити номер телефону, відправляєте смс на номер 5010 з любим текстом, автоматично підключається акція спілкування безкоштовно. Прохання поширити дану інформацію», - повідомляє Управління Служби Безпеки у Вінницькій області. Будьте уважні та попереджайте про фейки знайомих. Лише офіційні джерела інформації є надійними!
07 Березня, 2022 р., 10:35
  Хмільницький   районний відділ Державної установи «Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб  Міністерства охорони здоров?я України» повідомляє про  здійснення щоденного моніторингу якості води централізованого та децентралізованого водопостачання, радіаційного фону, епідемічної ситуації  на території Хмільницького району.  Так станом на 7 березня 2022 року у районі:..
06 Березня, 2022 р., 15:33
   Вже декілька днів поспіль у Війтівецькій громаді працює  штаб гуманітарної допомоги під супроводом сільської ради. Туди приносять речі та продукти,  кожен  хто у змозі надає допомогу переселенцям і обороні. Кількість охочих допомогти постійно зростає. Громада активно підтримала заклик обласної державної адміністрації долучитися до створення харчових резервів, які будуть використанні для формування продуктових наборів  мешканцям найбільш постраждалих областей України. Не абияку активність у добрій справі беруть мешканці громади, підприємці, фермери. Великий обсяг гуманітарної роботи проводить ТОВ «Хмільницьке» та Жданівський цукровий завод.  Близько 6 тонн картоплі,  3 – х тонн борошна, З – х тонн цукру, а також крупи, олія, газована вода, городина, сало, мед, яблука, горіхи, гігієнічні та миючі засоби. І це не повний перелік продуктів та товарів, які вдалось зібрати в громаді для допомоги постраждалим районам. До нас прибувають  переселенці, їх розселяють по визначених та підготовлених об’єктах, приватних садибах, очевидно, що  кількість  таких осіб буде збільшуватись, тож громаді доведеться і надалі вирішувати складні гуманітарні питання. У цей складний час сільська рада щиро дякує усім хто допомагає постраждалим та нашим захисникам. Тримаймося ! Ми переможемо ! Слава Україні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь