Пошук

Новини

23 Вересня, 2022 р., 15:41
23 вересня 2022 року в приміщенні Війтівецької сільської ради відбулося засідання номінаційного комітету для координації процесу організації виконання громадського бюджету Війтівецької сільської  територіальної громади.  На конкурс громадського бюджету надійшло три проекти:..
23 Вересня, 2022 р., 11:27
23 вересня, під головуванням сільського голови Станіслави Ядвіжиної відбулася чергова сесія Війтівецької сільської ради 8 скликання. Депутатами було розглянуто ряд важливих питань життєдіяльності територіальної громади. Зокрема, затверджено оновлений перелік адміністративних послуг, які надаватиме орган місцевого самоврядування, а також положення про публічні електронні консультації  з громадськістю з питань, віднесених до компетенції органів місцевого самоврядування у Війтівецькій територіальній громаді. Також, було внесено зміни до положень про окремі виконавчі органи сільської ради та розглянуто питання у сфері управління комунальною власністю. З усіх питань порядку денного сільською радою прийнято відповідні рішення.
21 Вересня, 2022 р., 12:41
   День миру відзначають у всьому світі із 1982 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН, як День всесвітньої відмови від насильства і вогню.  Сьогодні, коли в  нашій країні лунають постріли та проливається людська кров, відзначення Дня миру є особливо символічним. З метою підтримки ідей, що стали основою відзначення Дня миру, у Війтівецькій територіальній громаді, за ініціативи керівника місцевої публічної бібліотеки Марії Вонхольської  21 вересня відбулася символічна акція «Голуб миру», в якій взяли участь учні місцевих шкіл, працівники публічної бібліотеки та сільської ради.  
21 Вересня, 2022 р., 12:36
    Усі люди, старші 18 років, мають отримати базовий курс імунізації двома дозами вакцини проти COVID-19 (зараз в Україні доступні CoronaVac/Sinovac Biotech та Comirnaty/Pfizer-BioNTech) або ж однією дозою вакцини Janssen (Jcovden). Бустерне щеплення можуть зробити усі люди старші 18 років, які отримали базовий курс вакцинації понад 6 місяців тому. Другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 через щонайменше 4 місяці після першої наразі можуть зробити усі люди віком від 60 років, а також люди у віці 18-59 років із хронічними хворобами. Діти від 12 років можуть щепитися проти COVID-19 двома дозами вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Незначні інфекції, наприклад, застуда або субфебрильна температура, не є протипоказаннями до вакцинації. До прикладу, в США дітей щеплюють навіть у випадку підвищеної температури та ознаках ГРВІ. Перелік пунктів та центрів вакцинації проти COVID-19:  https://bit.ly/vaccinationpoints
21 Вересня, 2022 р., 10:53
   21 вересня учнями  Качанівського ліцею проведено акцію зі збору коштів на потреби Збройних Сил України. Діти власноруч виготовили кондитерські вироби, якими частували учасників акції. Колектив Війтівецької сільської ради активно підтримав дитячу ініціативу.
20 Вересня, 2022 р., 16:36
   Війтівецька сільська рада повідомляє, що Міжнародною благодійною організацією “ Сумка Самарянина ” у четвер 22.09.2022 року у громаді буде проводитись видача продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб за адресами: с.Війтівці, вул.Зої Космодем’янської,8 (територія сільської ради) об 11:00 год.; с.Качанівка, вул.Миру,16 (біля приміщення будинку культури) о 13:00 год. Продуктові набори будуть видаватись із розрахунку один набір на три особи. Для отримання набору при собі необхідно мати документи, що посвідчують особу та довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
20 Вересня, 2022 р., 10:18
    Міністерство охорони здоров’я України затвердило наказ №1586, який запроваджує важливі зміни щодо вакцинації проти COVID-19. Так, друга бустерна доза відтепер дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози.  Окрім того, затверджено нові схеми вакцинації відповідно до рекомендації WHO, EMA та ECDC, Національної технічної групи експертів з питань імунізації.  Основне: інактивовану вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин.  Тобто, якщо людина отримала базовий курс вакциною Comirnaty, Moderna чи будь-якою іншою вакциною, вона може отримати бустерне щеплення (як перше, так і друге) вакциною CoronoVac. Ці схеми вакцинації, окрім того що безпечні, ще й захищають від госпіталізації та ризиків смерті внаслідок коронавірусної хвороби. Також наказом зменшено мінімальні терміни між базовим (первинним) курсом вакцинації та бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити через 5 місяців після завершення базового курсу.  Раніше цей термін складав щонайменше 6 місяців.  Остання важлива зміна – дозвіл вакцинації дітей віком 5-11 років проти COVID-19. Щеплення здійснюватимуть вакциною Comirnaty (Pfizer). Для дітей віком 5-11 років обов’язковою є інформована згода батьків або опікунів. Йдеться про форму N063-2/о – відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я». Раніше в Україні була дозволена вакцинація дітей віком від 12 років...
19 Вересня, 2022 р., 12:10
    ВСП  Хмільницький РВ  ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомляє, що станом на 19 вересня 2022 року у Хмільницькому  районі у визначених точках контролю якості за санітарно-хімічними показниками суттєвих відхилень від норми не зафіксовано. Стабільним та безпечним залишається радіаційний фон. Його показники по району відповідають фоновим рівням для нашої місцевості, перевищень природного радіаційного фону не зафіксовано. Дані моніторингу та оцінки якості атмосферного повітря в межах району свідчать про відсутність загрози для здоров’я та життя мешканців.Епідемічна ситуація стосовно захворюваності на гострі кишкові інфекції в районі відповідає фоновим рівням, по COVID-19  - відмічається зростання, за оствнній тиждень зареєстровано 23 лабораторно підтверджених  випадки, із числа захворівши 6 дітей віком: 9  місяці, 1 рік, 6, 8, 11, 14 років та 1 медпрацівник .В разі відхилення будь-якого показника від норми – населення буде проінформовано негайно!
19 Вересня, 2022 р., 11:56
  Проводиться вивчення громадської думки щодо присвоєння імені Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці. Наприкінці липня найбільша обласна книгозбірня Вінниччини позбулася імені російського вченого К.А.Тімірязєва. Відповідне рішення ухвалили депутати на 27-й сесії обласної Ради. Крім того, була врахована думка колективу закладу та результати засідання Вченої ради бібліотеки, а ще - активна підтримка дерусифікації назви закладу вінничанами в соцмережах. Наразі жителі області мають можливість обрати ім’я найбільшій обласній книгозбірні. Так, пропонується обрати один із двох варіантів:..
16 Вересня, 2022 р., 17:10
   На переробних підприємствах агропромхолдингу «Астарта Київ» стартував новий сезон цукроваріння. 16 вересня переробку цукрових буряків розпочали два цукрові заводи компанії, серед них і Жданівський цукровий завод. У третій декаді та на початку жовтня будуть запущені ще три заводи. У новий переробний сезон, як і минулого року, увійдуть п’ять цукрових заводів агропромхолдингу. Підприємства повністю готові до роботи. Крім капітальних ремонтів реалізовані і програми з енергозбереження – реконструкція випарної станції та теплової схеми,  заміна схеми сушіння жому з газу на пелети рослинного походження. Усі заходи спрямовані на підвищення енергоефективності і якості продукції, стабільності і ритмічності переробки сировини впродовж всього сезону,  зазначають в  компанії. Тим часом аграрні підприємства агропромхолдингу продовжують збирання цукрових буряків. Загальна площа під культурою – 32,5 тис. га.  Варто зауважити, що на території Війтівецької громади активно працюють підприємства агропромхолдингу, як у сфері вирощування цукрового буряка так і його переробки, це  ТОВ «Хмільницьке» та ВП «Жданівський цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром». Ці підприємства є найбільшими роботодавцями, основними наповнювачами місцевого бюджету та надійними соціальними партнерами територіальної громади.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь