Безпека перевезень учнів Жданівської ОТГ перебуває під постійним контролем

Дата: 10.01.2020 12:02
Кількість переглядів: 441

Фото без описуОднією із складових забезпечення доступності до якісної освіти є безкоштовне підвезення учнів до місць навчання і додому. Законодавством України передбачено забезпечення у сільській місцевості регулярного безоплатного підвезення до місця навчання і додому дітей дошкільного віку, учнів та педагогічних працівників. Згідно з пунктом 2.4 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14 серпня 2001 р. №  63, погоджених листом Міністерства освіти і науки України від 05 червня 2001 р. № 1/12-1459   підвезення учнів до навчального закладу у сільській місцевості повинно здійснюватись спеціальним транспортом. Максимальний радіус обслуговування учнів шкіл I-III ступенів не повинен бути більшим 15 км. Транспортним обслуговуванням забезпечуються учні, які проживають на відстані від школи понад 3 км, з попередньо визначеними зупинками відповідного транспорту…

 

         Школярі  Жданівської об’єднаної територіальної громади  на сьогодні мають можливість комфортно доїжджати до свого навчального закладу. Нещодавно придбаний новий шкільний автобус розрахований на 31 посадкове місце, має додаткові рівні безпеки, обмеження у швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки.  Автобус рухається за маршрутом  с. Семки – с.Качанівка – с.Ольгино – с.Війтівці, який погоджено управлінням патрульної поліції у Вінницькій області. Згідно маршруту автобус  зупиняється на облаштованих зупинках.

      Дбаючи про безпеку та комфорт перевезень учнів виконавчим органом Жданівської сільської ради у галузі освіти  реалізовуються наступні заходи:

    • Організоване безоплатне перевезення груп учнів, педагогічних працівників на навчання і виховні заходи.
    • Введено посаду вихователя по супроводу дітей шкільного автобуса (0,5 ставки).
    • Щоденно перед виїздом проводиться медогляд водія, ведеться відповідна документація.
    • Щорічно водій проходять посилений медичний огляд в Хмільницькій ЦРЛ.
    • Із водієм та супроводжуючим проводяться інструктажі щодо безпечного перевезення учнів, ведеться журнал обліку інструктажів.
    •  Водій, задіяний до перевезень дітей, має відповідні категорії та досвід роботи на автобусах.
    • Складено графік щодо технічного обслуговування шкільного автобусу.

Сільський голова та виконком сільської ради тримають на постійному контролі питання безпеки перевезень учнів та педагогічних працівників.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь