Пошук

До уваги пільговиків! Скасовано обмеження монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг в грошовій готівковій формі

Дата: 08.01.2020 12:54
Кількість переглядів: 514

    З 1 січня 2020 року громадяни пільгових категорій в будь-який час можуть подати заяву про перехід з безготівкової на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги до органу соціального захисту населення, в якому вони перебувають на обліку. Тобто Мінсоцполітики скасовано обмеження монетизації пільг на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, яке не дозволяло пільговикам податися за “монетизацією” після 15 жовтня (на опалювальний період) і 15 травня (на неопалювальний період)...

Відповідне рішення було прийнято постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2019 №1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг».

Відповідно до цих змін, у разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

У заяві на грошову готівкову виплату пільги на оплату житлово-комунальних послуг громадяни мають обов’язково зазначати реквізити поточного банківського рахунку, на який щомісячно надходитимуть кошти пільги, а також номер телефону.

Можливістю доставки пільги на житлово-комунальні послуги у грошовій готівковій формі через відділення АТ «Укрпошта» можна буде скористатися з травня 2020 року. Зазначені зміни розповсюджуються виключно на отримання через банківські установи.

У разі отримання пільги на житлово-комунальні послуги в грошовій готівковій формі, пільговик має самостійно сплатити за спожиті послуги.

 При наявності у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь