Поліція попереджає: мак і коноплі поза законом!

Дата: 06.06.2019 17:18
Кількість переглядів: 934

Фото без описуТрадиційно, наприкінці травня початку червня, працівниками Хмільницького відділення поліції проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель. Незважаючи на заборону на законодавчому рівні посівів снотворного маку та конопель (за винятком спеціалізованих підприємств, що мають відповідну ліцензію, дозвіл та здійснюють охорону посівів), продовжують мати місце випадки вирощування даних рослин на власних присадибних ділянках громадянами на території району.

Проте громадяни повинні пам’ятати, що за незаконний посів або вирощування нарковмісних рослин їм загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Так, відповідно до статті 1062 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

 За незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачено кримінальну відповідальність за статтею 310 Кримінального Кодексу України та карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Крім цього, ч. 2 статті 106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення також передбачає відповідальність за невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку – тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 30 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пам’ятайте! У разі виявлення поліцейськими на городі чи клумбі нарковмісних рослин, аргумент: «Посіяла на пиріжки» не захистить вас від відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь