Як діти із сіл Вінницької області відвідали столицю для участі у IT-змаганні

Дата: 14.12.2018 09:44
Кількість переглядів: 530

  Фото без опису 1 та 2 грудня діти із 15 сіл Вінницької, Хмельницької, Полтавської та Харківської областей України відвідали столицю для участі у Scratch хакатоні. Захід відбувся у форматі змагання, де юним програмістам було запропоновано знайти шляхи вирішення суспільних проблем за допомогою технологій. Організаторами заходу стали Фонд BrainBasket, Агропромхолдинг Астарта та IT-компанія MiratechСеред учасників заходу були також представники Жданівської об"єднаної територіальної громади...

 

Хакатон – це захід, під час якого команди мають створити прототип вирішення  певної проблеми в обмежений період часу за допомогою програмування. Цього разу дітям було запропоновано поміркувати над такими суспільними проблемами, як екологія, вирощування рослин та здоровий спосіб життя. За допомогою візуальної мови програмування Scratch команди юних програмістів створювали комп’ютерні ігри та анімацію, які пізніше були презентовані перед журі. Крім того, в рамках заходу відбувся майстер-клас з управління роботом-конструктором M-bot.

 

Винахідливі та креативні – саме так журі конкурсу назвало проекти дітей та визначило переможців. Серед найцікавіших робіт: калькулятор, який допомагає розрахувати необхідність створення підприємств з переробки відходів; додаток, що визначає користь від схрещування певних видів рослин для підвищення врожайності; комп'ютерна гра, яка допомагає зменшити  залежність дитини від гаджетів; анімація, що розкриває тему важливості протидії зі шкідниками рослин традиційними методами. З поміж 14 команд журі конкурсу обрало 4 команди-переможці з Вінницької, Хмельницької та Полтавської областей.

Вказаний захід відбувся в рамках соціально-освітньої програми "IT-освіта в сільській місцевості, яка дозволяє мешканцям сіл оволодіти базовим IT-навичкам.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь