Акція "16 днів проти насильства"

Дата: 05.12.2017 15:49
Кількість переглядів: 14031

25 листопада 2017 року у Жданівській  ОТГ стартувала щорічна акція «16 днів проти насилля». Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля. У школах акція «16 днів проти насилля» розпочалась зі створення інформаційного  стенду «Захисти життя – зупини насильство!».

Фото без опису

Фото без опису

 

 Психологом Іщук Сітланою Михайлівною було проведено заняття з елементами тренінгу  на тему: «  Ми проти насилля» серед учнів 9-х класів Качанівської та Жданівської шкіл. Була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітниц ької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля. 

Фото без опису

 

           Відділом освіти та соціально-гуманітарної  роботи  було організовано зустріч для учнів  з спеціалістом ІІ категорії юрист-консультом  Жданівської сільської ради   Коровецькою А.М., яка повідомила  про «Правовий захист дітей від насильства».

Фото без опису

 Інспектором  соціальної роботи Андрієвською О.М. було проведено відео лекторій  з елементами бесіди в який увійшли теми -  «Насильство та кримінальна відповідальність», «Булінг – мовчати не треба», учнями 9-11 класу  було переглянуто фільм «Небезпечна гра», присвячений боротьбі проти рабства та торгівлі людьми. . Учні шкіл залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Було проведено низку тематичних виховних заходів, конкурсів малюнків та творів на тему: «Щастя моєї сім’ї». 

Фото без опису

 

У рамках акції  «16 днів проти насилля» відбулися  зустріч  учнів із медичними працівниками , загальної практики сімейної медицини – Бугайовою Л.А., Демчак О.В.   та Федонюк Н.М., які розповіли про хворобу СНІД і ВІЛ та шляхи інфікування ;були проведені тематичні виховні години з питання попередження розповсюдження ВІЛ, у школах проведено акцію «Червона стрічка»  та конкурс стінгазет на тему:  «СНІДу та ВІЛ: «міфи і факти».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

До уваги читачів  бібліотекарями  Кісіль І.Є. та Вонхольською М.В. була представлена тематична книжкова виставка «Ми проти насилля» в сільських бібліотеках , було  проведено конкурс малюнків на тему: «Світ проти насильства» розповсюджено буклети «Дитинство без насильства», «Як стати гарними батьками» .

Фото без опису

 

Профілактика жорстокої поведінки, бездоглядності, безпритульності дітей, непорозуміння в сім'ї - завдання, яке стоїть перед педагогами та психологом школи. Ми повинні донести до дитини розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Адже за результатами анкетування  в Україні майже 60 відсотків дітей, вдома та в школі, страждають від насильства . Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми (фізичне, сексуальне, психологічне). Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому.

Фото без опису

                   Безумовно,  подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку

.Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь