Увага! Шахраї, які працюють під виглядом благодійної діяльності

Дата: 05.01.2018 13:11
Кількість переглядів: 605

   Картинки по запросу увага шахраї  За інформацією Департаменту кіберполіції НП України, в ході досудового розслідування виявлено та задокументовано організовану злочинну групу, учасники якої шахрайським шляхом під виглядом благодійної діяльності, що ніби то ініційована головами обласних державних адміністрацій збирали кошти для допомоги учасникам АТО та лікування дітей, а також соціально незахищених верств населення...

Таким чином, шахраї в незаконний спосіб заволоділи грошовими коштами 556 підприємств різної форми власності по всій території України на загальну суму понад 5 млн. грн.

 З метою приховування своєї протиправної діяльності учасниками злочинної групи створено ряд фіктивних благодійних фондів. Зокрема, Благодійна організація «Благодійний фонд «Захист громади» ЄДРПОУ 41292620, Благодійна організація «Благодійний фонд «Громада України» ЄДРПОУ 41269497, Благодійна організація «Благодійний фонд «Сильні громади» ЄДРПОУ 41605032, Благодійна організація «Благодійний фонд «Народний захист» ЄДРПОУ 41575438, Благодійна організація «Благодійний фонд «Благодійна країна» ЄДРПОУ 41604987, Благодійна організація «Благодійний фонд «Народна спілка» ЄДРПОУ 41284735, Благодійна організація «Благодійний фонд «Допомога народу» ЄДРПОУ 41605011. Саме від імені зазначених організацій здійснювалось розсилання електронних листів з вказаними рахунками, на які в подальшому перераховували кошти потерпілі...

В ході аналізу отриманої інформації встановлено, що грошові кошти, котрі надходили на рахунки шахраїв, перераховувались від різних установ та організацій в тому числі і тих, що здійснювали свою діяльність на території Вінницької області.

В зв’язку із вищевикладеним, працівники Департаменту кіберполіції НП України звертаються до керівників установ, підприємств та організацій з пропозицією звернутись із відповідними заявами, з метою фіксації фактів вчинення злочину та подальшого відшкодування завданих збитків, до відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області Слобожанського управління кіберполіції департаменту кіберполіції НП України за адресою: Полтавська область, м.Полтава, вул. Соборності, 38. Відповідальна особа – Васильченко С.В. т.+38(0532)51-78-77, +38(066)056-13-71.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь