Жданівська ОТГ робить перший крок на шляху до порятунку навколишньго середовища.

Дата: 09.09.2017 13:03
Кількість переглядів: 805

    Фото без описуЖданівська об'єднана територіальна громада пройшла конкурсний відбір "14 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад" із проектом "Розділи сміття - збережи довкілля!"

 Відтепер на території сіл нашої громади буде встановлено 7 майданчиків з контейнерами для роздільного сортування сміття.  На реалізацію проекту з обласного бюджету буде виділено 52541 грн, та з місцевого бюджету - 82036 грн.

  Населенню громади необхідно беде навчитись сортувати сміття, для того щоб скоротити негативний вплив відходів на навколишнє середовище. Завдяки переробці деяких відходів, їх кількість буде зменшена на сміттєзвалищі. Також проект допоможе окращити благоустрій територіальної громади та звільнити вулиці від сміття.

  На цьому ми плануємо не зупинятись, а впроваджувати  та розширювати ідею роздільного сортування сміття, адже проблема збирання та утилізації сміття гостро постала в усьому світі. Вивозити побутові відходи на сміттєзвалища – це не метод її вирішення. Звалища постійно потребують більших і більших територій, йде процес отруєння ґрунтових вод, розмножуються переносники захворювань, розноситься вітром неприємний запах та дим від частих самозаймань. Тому у багатьох країнах впроваджено метод роздільного збирання сміття. Папір, скло, пластик, метал збирають окремо у спеціальні контейнери. Ми всі повинні зрозуміти, що змішані відходи - це сміття, а роздільно зібрані - це ресурси, тобто такий матеріал, з якого можна виробити нові корисні речі.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь