На Вінниччині активно підтримуються програми, направлені на вирішення житлових проблем молоді

Дата: 21.11.2017 09:40
Кількість переглядів: 811

 Картинки по запросу Доступне житло 6 березня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон України № 1954-VIII «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм», що дає змогу учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам та членам їх сімей отримати державну підтримку, яка полягає у сплаті державою до 50 відсотків вартості будівництва (придбання) доступного житла, та, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік", на фінансування програми передбачено 30,0 млн.грн...

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2017 № 708 внесені відповідні зміни до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 11.02.2009 № 140, і Порядку використання коштів передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 193.

Вінницьке регіональне управління Держмолодьжитла на сторінках свого сайту повідомляє, що в області прийнято Комплексну регіональну програму пільгового довготермінового кредитування громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2018-2022 роки. Програма спрямована на активізацію інвестиційної діяльності у сфері іпотечного кредитування та житлового будівництва з метою соціально ефективного розв’язання проблеми забезпечення житлом мешканців області. Розрахована зазначена програма на молоді сім`ї, одиноких молодих громадян, учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, педагогічних та науково-педагогічних працівників, держслужбовців і працівників бюджетної сфери, які потребують поліпшення своїх житлових умов.

Як повідомляється, реалізація Комплексної програми дозволить побудувати, реконструювати, або придбати понад 10 тисяч квадратних метрів житла, що дасть змогу забезпечити житлом 171 вінницьку сім’ю і скоротити кількість осіб, які перебувають на квартирному обліку. Окрім того, це дасть змогу залучити додатково в будівельну галузь 210 мільйонів гривень, забезпечити підтримку робочих місць у будівельній галузі, а також надходження податків та інших обов’язкових платежів у сумі понад 55 мільйонів гривень.

Орієнтовний обсяг коштів, який пропонується залучити на виконання програми у 2018 році, – складає понад 40 мільйонів гривень. Очікувані показники придбання житлових приміщень (квартир) або індивідуальних будинків у 2018 році  –  49, до завершення дії програми – 171.

Зі змістом та умовами Програми можна ознайомитись на сайті Вінницької обласної Ради у розділі: «Обласні програми»: http://www.vinrada.gov.ua/perelik_dovgostrokovih_program.htm

vin.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь