День села

Дата: 05.05.2017 11:02
Кількість переглядів: 4442

Фото без опису Одразу двома святами увінчала Жданівку перша п’ятниця серпня –в день Почаївської ікони Божої Матері відзначали престольне свято села, вирішивши започаткувати традицію святкувати в цей день і день рідної Жданівки.


День Села

Серед полів село чудове.

Тут на світанні запахи медові,

теплом вітрів овіяні стежини,

і в цьому краї народились всі ми.


День народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців. В такий день кожен відчуває себе частинкою великої родини. Це свято об’єднує усіх. Кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості.

З самого ранку в сільській церкві, в ім’я Ікони Почаївської Божої матері, звершили святкове Богослужіння. Яке провів благочинний Хмільницького району протоієрей Михайло Шикирун. Йому співслужили настоятель Жданівського храму протоієрей Георгій Гавронський та духовенство району.

А далі розпочались урочистості в сільському будинку культури. На передодні свята коло будинку культури на базарній плоші розташували столи для відпочинку, палатку, встановлено козацький стовп для розігрування подарунків, для малечі села встановили батут та гірку.

Свято розпочалося в Жданівському будинку культури святковим концертом. Відкриваючи офіційну частину, з теплими словами привітань до жителів села та гостей свята звернулась очільниця територіальної громади Жданівський сільський голова Станіслава Ядвіжина подякувала усім, хто не тільки на словах. а й конкретними справами робить рідну Жданівку процвітаючим, перспективним селом, та побажала усім жителям достатку, радості, миру, любові та здоров’я. А селу – добробуту й подальшого процвітання. А ще подякувала керівнику ТОВ»Хмільницьке» та усім мешканцям села за посильну допомогу в організації свята.

Слова для привітання надавалися генеральному директору ТОВ "Хмільницьке" Зверкову Є.М., шановним і почесним гостям: голові райдержадміністрації Євгену Буткевич, заступнику керівника виконавчого апарату Валерю Нечипорук, депутату обласної ради Олександру Крученюк, Качанівському сільському голові Сергію Ратушному.

Наше село славиться своїми здобутками у цукроваріні. Адже, завдяки цукровому заводу, який збудований ще у далекому 1858році, і досі функціонує та процвітає, жителі села, району та і всієї України забезпечені цукром..

Концертна програма була цікавою та насиченою на музичні вітання, для наших шановних хліборобів та цукроварів, працівників дитячого дитсадочка "Теремок", вчителів школи,працівників медичної сфери, приватних підприємців розташованих в нашому селі, бібліотекарю, працівників культури, поштового відділення зв'язку, сільської ради.

У ході свята було відзначені номінації з врученнями ціних подарунків від ТОВ "Хмільницьке":

Найстарша родина - Слічних Сергія Ілліча та Марії Григорівни, яка прожила разом більше 65років, виховали чотирьох дітей, дочекалися шість внуків та сім правнуків.

Наймолодшу подружню пару - Данилишиних Ярослава і Світлану.

Найстаріша жителька села - Новак Марія Петрівна ,1920р.н. виховала трьох діток, має пять внуків, троє правнуків та троє праправнуків.

Наймолодшого жителя села – Сусол Івана Михайловича,

Багатодітну сім'ю Ющишиної Валентини Володимирівни, яка народила, виховала і дала путівку в життя 9 своїм прекрасним дітям.

Перед початком свята розіграли платну лотерею, а гроші зібрані за лотерею було передано учаснику АТО Михайлу Полішуку.

У фойє Будинку культури бібліотекарем Вонхольською М.В.було організовано виставку робіт сільських умільців.

Виставка умільців нашого села: На виставці придставлені роботи Босак А.О., Чумакової С. та її доньки, Холозінської Л.В., Краєвської Л.А.,Поліщук Є.В., Задорожного І.О.,Картушена С.О., Петровської Д.О., Коведи О.,Гаврилюк Н.А., яка потішила поціновувачів мистецтва різноплановими творчими роботами.

Виставка малюнків: «Наше село очима дітей.» , «Нетрадиційні техніки малювання дітей», де було представлено малюнки наймолодших мешканців дитячого садочка «Теремок» та учнів Жданівської ЗОШ І-ІІІст.

Виставка світлин випускників нашої школи з 1950-х років по даний час., біля якої найбілше збиралися старші випускники, мали змогу знайти себе на фотографіях та пригадати цікаві і незабутні шкільні роки.

Після урочистої частини розпочалося справжне гуляння на базарній площі біля БК, за підтримки ТОВ «Хмілиницьке» організували святковий обід, де були різні наїдки,

смачна юшка, каша, шашлики та смаколики і веселі розваги, конкурсні призи . Для наймолодших жителів села працював батут, гірка. Відчайдушні сміливці могли перевірити свою вправність на «козацькому стовпі», на вершину якого були прикріплені щасливі лотерейки з ціними призами.

Висловлюємо щиру подяку організаторам свята та спонсорам (ТОВ "Хмільницьке",підприємцям села, школі, сільській раді , працівникам культури і всім хто прийняв участя у святі)

Хай живе і процвітає Жданівська територіальна громада.

Марія Вонхольська



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь